Talent leerlingen maken kennis met techniek

De kinderen van groep 7 bezochten het PET event in Hoogwoud.In sporthal De Weijver beleefden circa 1750 leerlingen van groep 7 techniek en wetenschap. Ze maakten, ontwierpen, ontdekten, en onderzochten. Er waren 25 verschillende workshops. Alle groep 7 leerlingen van de Talentscholen waren donderdag of vrijdag aanwezig bij dit evenement.

Wethouder Vincent Buis van de gemeente Opmeer opende het Promotie Evenement Techniek (PET) dat plaatsvond op 24 en 25 november. De sporthal stond vol met mooie doe-opdrachten, technische installaties, werkbanken en ontdektafels.

Onze enthousiaste leerlingen gingen tijdens diverse workshoprondes solderen, haargel maken, auto's en bruggen bouwen, werken met hout en metaal, vliegen met drones, dakpannen leggen en aan de slag met elektrotechniek. Ook ontdekten ze met Minecraft de wereld van datacenters en klommen ze op een landbouwvoertuig dat vol zat met hightech apparatuur. Zo was er voor iedereen iets te doen en maakten de leerlingen spelenderwijs kennis met toepassingen uit de 7 werelden van techniek. "Het is belangrijk dat kinderen al op jonge leeftijd mooie techniekbelevingen hebben," zegt Gerda Venema, projectleider van PET West West-Friesland. "Zo leren ze techniek kennen en waarderen, waardoor de kans groter is dat ze in het voortgezet onderwijs voor techniek en bètavakken gaan kiezen. Er is een tekort aan technici op de arbeidsmarkt, met het PET Event dragen wij een steentje bij aan het oplossen van dit probleem."

West-Friese bedrijven en vmbo-, havo- en vwo-scholen uit de regio verzorgden de verschillende workshops. Kijk voor meer foto's op www.petevents.nl/pet-west-friesland-west of www.facebook.com/PETWestFriesland/.
Volgend jaar is er weer een PET Event in Hoogwoud.
Cookie instellingen